30/12/2023
schenktemperatuur wijn
De schenk-temperatuur kan uw wijn maken én kraken ! Belangrijk om hier goed bij stil te staan!... Lees meer
30/12/2023
De schenk-temperatuur kan uw wijn maken én kraken ! Belangrijk om hier goed bij stil te staan!... Lees meer
Schenktemperaturen zijn zeer belangrijk, zonder je te verliezen in details maar met een “verkeerde” temperatuur kun je je wijn toch wel naar beneden halen.
Besef wel dat je best de wijn iets te fris serveert in de zomer omdat de wijn snel in het glas warmer wordt .
Té koud serveren is ook nefast omdat je de aroma’s verdoezelt door de koude. Al te vaak wordt een rosé véél te fris geschonken ….. omdat het als een verfrissende terraswijn geschonken wordt.
Deze tabel is een richtinggever maar bij iedere wijn moet je jezelf afvragen welk aspect van mijn wijn wil ik tonen aan mijn gasten? Hierdoor kan het zijn dat je de wijn iets frisser of warmer presenteert dan dat hier aangegeven is.
Veel plezier !
8°C | Mousserend en zoet wit (en rood) |
10°C | Fris en halfzoet wit |
12°C | Vol wit en rosé |
14°C | Versterkt wit (droog), rosé en fruitig rood |
16°C | Krachtig en versterkt rood (droog) |
18°C | Gerijpt rood |
Gelijkaardige artikels
Nieuwsbrief
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang updates, aanbiedingen en wijnadvies.
Vinum et Plura
* Je moet de wettelijk toegestane leeftijd van 18 jaar hebben om alcohol aan te kopen.